Mezőkövesdi Városgazdálkodási Zrt.

Mezőkövesdi Városgazdálkodási Zrt.
Dózsa György Út 2
3400 Mezőkövesd
Borsod-Abaúj-Zemplén
(49) 505 140
(49) 505 149
(49) 505 141
Írj véleménytHibás adat jelentéseEz az én vállalkozásom
Frissítve 7 nappal ezelőtt

Leírás

A Mezőkövesdi VG Városgazdálkodási Zártkörűen Működő Részvénytársaság (rövid név: Mezőkövesdi VG ZRt) ezen a néven 2006. június 30-án kezdte meg működését, a következő vállalatokat tekintve jogelődjének: A társaság élén a tulajdonos tagi képviselője (polgármester) áll, aki a társasággal kapcsolatos döntéseit a képviselő-testülettel összhangban hozza meg. 1992. augusztus 1-től a részvénytársaság feladatköre kiegészült távhőszolgáltatással. A tevékenység az egyedi fűtési megoldások miatt egyre kisebb jelentőségűvé vált, végül 2001-ben végleg lekerült a palettáról. 1994. január 1-től a cég üzemeltetésébe került a Zsóry Gyógy- és Strandfürdő.
A fürdőüzemeltetés a társaság legjelentősebb ágává vált, hiszen mind az árbevétel, mind a dolgozói létszám jelentős részer ehhez a tevékenységhez kapcsolódik. 1996. július 1-től a Szent László Egyházközséggel kötött megállapodás alapján a társaság végzi a városi temető üzemeltetését és a temetkezési szolgáltatásokat. 2002. január 1-től a vállalat kapta meg a Mezőkövesdi Víziközmű működtetésének jogát, ami lehetővé tette, hogy a társaság gondoskodjon Mezőkövesd városban és a Zsóry fürdő területen az ivóvíz és szennyvíz ellátásról. A jogszabályi változások miatt a közszolgáltató 2013.
június 1-től az ÉRV Zrt, aki alvállalkozóként bízta meg Társaságunkat a víz és szennyvízhálózat üzemeltetéssel. 2004. január 1-től a VVSZ megszűnésével egyidejűleg a Városgazdálkodási ZRt-re bízta az önkormányzat a városüzemeltetési feladatok végezését. A városüzemeltetési tevékenység körébe tartozik a piacok és Agrár-innovációs központ üzemeltetése, fizető parkolók üzemeltetése, a gyepmesteri tevékenység és állati hulladék kezelés, lomtalanítás és illegális lerakók megszüntetése, parkfenntartás, kézi- és gépi úttisztítás. 2006. július 1-től a Remondis Tisza Kft alvállalkozójaként hulladékszállítást végez a Társaság Szentistván, Bogács, Szihalom, Füzesabony és Dormánd területén.


Kulcsszavak:
Vízellátás, Szennyvízelvezetés, Kommunális szolgáltatás, Városgazdálkodás, Városüzemeltetés, Mezőkövesdi, Városgazdálkodási, Fürdőkezelés
Szolgáltatások
Zsóry fürdő üzemeltetés, általános település üzemeltetés
Mezőkövesdi Városgazdálkodási Zrt. a következő kategóriákban szerepel:
Képek hozzáadása

Vélemény

Legyen Ön az első, aki elmondja véleményét az alábbi cégről: Mezőkövesdi Városgazdálkodási Zrt.

Ossza meg tapasztalatait másokkal is!

Vásároljon Prémium Tagságot